De Hut
In de Hut word je welkom geheten door de kampstaf en kun je terecht om je in te schrijven. Tijdens de weekenden in het voor- en naseizoen en tijdens de gehele zomervakantie is kampstaf aanwezig. Bij de kampstaf kan je terecht om vragen te  stellen, diverse soorten materiaal te huren, van rugzakjes met speurtochten, gps, tot barbequeroosters en tafels en banken.
In de Hut is tevens een ScoutShop te vinden, naast het ScoutShop assortiment verkopen wij ook koud drinken, snoep en ijsjes.
Stafleden kunnen in de Hut naar hartelust surfen op internet, om bijvoorbeeld een website te updaten met het laatste kampnieuws. Ook kunnen stafleden hier gratis hun telefoons opladen.
Tijdens de zomervakantie is het mogelijk brood te bestellen bij de kampstaf. De bakker brengt dit dagelijks vers naar de Hut.

banner1

Parkeren
Alle auto’s worden geparkeerd op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Bij aankomst krijg je per veld twee parkeerkaarten. Wil je meer auto's parkeren, dan kun je hiervoor terecht op de openbare parkeerplaats naast het Pannenkoekenrestaurant.

Karren
Voor het vervoeren van materiaal hebben wij zeven handkarren. In de drukke weken is er bijna altijd iemand beschikbaar die op de trekker kan rijden. Dan kan op verzoek een aanhanger door de kampstaf met de trekker naar je kampeerveld worden gebracht.

Sanitaire voorzieningen
De toiletten worden met grondwater doorgespoeld, dit is dus erg milieuvriendelijk. De sanitairruimtes worden verlicht met energiezuinige LED-verlichting. De douche tijd wordt beperkt. Je kunt 4x op de knop drukken en krijgt dan elke keer een minuut (meestal warm) water. De douches zitten bij de kampprijs in, je hoeft er dus niets extra's voor te betalen.

Aan de achterkant van de Hut hebben wij de beschikking over twee sanitaire ruimtes met elk drie douches, drie toiletten en een wasbak. Aan de zijkant van de Hut is een sanitaire ruimte met een aangepast toilet, douche en wastafel geschikt voor minder validen, maar ook geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Deze MIVA-ruimte wordt op verzoek geopend.

Ook op het sportveld staat een toiletgebouw. Dit toiletgebouw heeft vier toiletten en een aparte wasgelegenheid.
Op Heurkensveld zijn twee eenvoudige toiletten aanwezig, die je met een emmer water uit de handpomp doorspoelt.

De sanitaire ruimtes worden door de kampeerders zelf schoongemaakt. Materiaal is hiervoor aanwezig. De kampstaf maakt hiervoor een rooster.

banner2

Pionierhout en stooktonnen
Wij verhuren pionierhout tegen een kleine bijdrage. Pionierhout kun je niet reserveren, tot nu toe is er altijd genoeg geweest voor iedereen. Stooktonnen zijn gratis te leen en ook de bijbehorende schep en emmer kun je bij ons lenen, uiteraard nog wel even zelf vullen.

Koelkasten en vrieskast
In de loods naast de Hut, hebben wij de beschikking over vijf koelkasten en een vriezer voor algemeen gebruik. Schrijf dus je naam op je spullen en je kunt ze koel bewaren.

Stroom
Er is alleen in overleg mogelijkheid tot gebruik van stroom op enkele terreinen. Dit is alleen voor grote groepen en BE groepen. Omdat we als terrein zo duurzaam mogelijk willen zijn beperken we het stroomgebruik tot een minimum.

Kampvuurkuil (van Leeuwenkuil)
De kampvuurkuil is de plaats voor het houden van een kampvuur of theater activiteit. Gelegen naast "De Hut" zijn de faciliteiten als wc en douche lekker dichtbij. De kampvuurkuil is zo ontworpen dat je er met een kleine groep gezellig op de onderste ring rond het kampvuur kan zitten. Mocht je groep groter zijn dan kan worden opgeschaald tot ongeveer zo'n 300 personen of zelfs meer... Ook als een grote groep gebruik maakt van de kampvuurkuil zal de warmte van het vuur nog goed verspreiden en is de spreker, zanger etc. goed te verstaan door het ontwerp. Ook is er gedacht aan grotere voorstellingen met of zonder kampvuur waar het podium groot genoeg voor is.

banner3