Reserveren Faciliteiten Hikes en activiteiten Huisdieren Materiaal Kamperen met minder validen Parkeren ScoutShop Vrijwilliger worden

Reserveren

 • Is er nog plek?
  Mail naar info, vermeld het aantal personen en de data waarop je wilt komen, dan wordt er gekeken of er nog plek is.

Faciliteiten

 • Hoe zijn de sanitaire voorzieningen geregeld?
  Bij de Hut zijn 2 blokken van 3 toiletten en 3 douches en een wasbak. De douches zijn gratis, je kunt 4 keer op het knopje drukken en krijgt dan elke keer 1 minuut (bijna altijd warm) water. Op het sportveld hebben we nog een toiletblok met 4 toiletten en 2 wasbakken. Op Heurkensveld zijn 2 zeer eenvoudige toiletten aanwezig, deze moet je doorspoelen met pompwater. Op Tommesbos moet je zelf een hudo graven.
 • Is er extra koelruimte beschikbaar voor levensmiddelen?
  Er zijn 5 koelkasten (tafelmodel) en 1 vriezer beschikbaar voor algemeen gebruik door alle kampeerders. Deze zijn alleen bedoeld voor bederfelijke waar en niet voor alcoholische dranken. Op alle spullen dient je (groeps)naam te staan.
 • Is er stroom op de velden beschikbaar?
  In principe niet. Op een paar velden kunnen we stroom aansluiten, maar dit is alleen beschikbaar voor grote groepen en blauwe vogel groepen of bij medische indicatie. Geef bij de reservering aan dat je over stroom wilt beschikken en waar je dit voor wilt gebruiken.
 • Is er wifi beschikbaar?
  Nee, er is geen wifi. Wel is er in de Hut een pc beschikbaar die op internet zit, deze is alleen te gebruiken door stafleden.
 • Doen jullie aan afvalscheiding?
  Je kunt glas, papier, stookafval en batterijen apart inleveren, al het overige valt onder restafval. Uiteraard neem je thema materiaal en kapotte tenten, stoelen ed zelf mee naar huis. Voor meer informatie over afvalscheiding kijk hier.
 • Mag ik stoken op mijn kampeerplek?
  Ja, mits op de stooksteen, in een stookbak (te leen bij de Hut). Uiteraard met een emmer water en een schep erbij. Bij droogte gelden er aanvullende maatregelen of een algeheel stookverbod.

Hikes en activiteiten

 • Zijn er hikes beschikbaar?
  Er zijn een aantal tochten beschikbaar. De St. Jorishike, dit is een 2-daagse hike, meer info zie www.stjoristocht.nl en een natuurtocht van 5 km incl. opdrachtjes die met natuur en milieu te maken hebben.
 • Is het mogelijk om touw/kabelbanen te maken?
  Ja, mits met eigen materiaal, op je eigen terrein en niet over paden/wegen heen en altijd in overleg met de kampstaf. Mocht het op je eigen terrein niet mogelijk zijn, dan kan er in overleg met de kampstaf gekeken worden of er een andere locatie beschikbaar is. De bomen moeten beschermd worden met jute o.i.d. zodat er geen schade ontstaat. Het gebruik ervan is op eigen risico.
 • Zijn er spelletjes te leen?
  Ja, er zijn een aantal spelletjes te leen, oa Kubb, domino, groot mikado en frisbees. Verder hebben we een groot aanbod aan natuureducatie programma's Voor het volledige aanbod klik hier.

Huisdieren

 • Zijn honden of andere huisdieren toegestaan op het terrein?
  Ja, honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Uiteraard dienen ze buiten het terrein uitgelaten te worden en geen overlast te veroorzaken voor andere kampeerders. Uitwerpselen dienen opgeruimd te worden. Andere huisdieren dan honden zijn alleen toegestaan in overleg vooraf.

Materiaal

 • Is er materiaal te huur?
  We hebben piohout, tafels/banken, bbq’s, natuurrugzakjes, een zonneoven, houten spelletjes, natuureducatie spellen en gps-en te huur.
 • Is er stookhout?
  Ja, er is stookhout. Je mag sowieso sprokkelen op het eigen terrein, uiteraard laat je de houtwallen intact. Verder kun je stookhout kopen.
 • Mag ik de bagagekarren overal voor gebruiken?
  Nee, deze zijn alleen voor het vervoer van bagage en piohout. Niet voor vervoer van mensen en niet om op je kampterrein te gebruiken als extra tafel o.i.d.. Na gebruik dien je ze weer terug te zetten op de algemene verzamelplaats.
 • Mag ik een dode boom omhakken of omzagen?
  Nee, er wordt niet gehakt of gezaagd in staande bomen dood of levend. Ook het bewerken van de bast van bomen en planten word niet op prijs gesteld. Sowiezo mogen er geen kettingzagen op het terrein gebruikt worden.

Kamperen met minder validen

 • Is er stroom op de velden beschikbaar?
  In principe niet. Op een paar velden kunnen we stroom aansluiten, maar dit is alleen beschikbaar voor grote groepen en blauwe vogel groepen. Geef bij de reservering aan dat je over stroom wilt beschikken en waar je dit voor wilt gebruiken.

Parkeren

 • Waar kan ik met de auto parkeren?
  Dit kan op de parkeerplaats bij het sportveld. Per gereserveerd terrein krijg je de beschikking over 2 parkeerkaarten. Zijn er meer auto’s mee, dan kunnen die parkeren op de parkeerplaats van het Heurkensveld. Auto’s voor Tommesbos kunnen vooraan Tommesbos parkeren.

ScoutShop

 • Welk assortiment hebben jullie?
  We hebben een beperkt assortiment, vooral bestaand uit klein materiaal, zoals zaklampen, zakmessen, boeken, dasringen etc. Verder verkopen we de scoutfit blouses en de 100% original sweaters. Wil je iets bestellen of vragen of iets er is, mail dan met ScoutShop.
 • Kan ik ook spullen bestellen?
  Ja, dit kan, stuur een mail naar ScoutShop dan bestellen ze het voor je en kun je het in onze Scout shop afhalen. In de winterperiode kan het zijn dat het wat langer duurt voordat het binnen is.

Vrijwilliger worden