joristocht natuur Logo SCENES NLBen je op zoek naar een tweedaagse hike tijdens je zomerkamp, dan is de St. Joristocht precies wat je zoekt. Deze tweedaagse zwerfhike is sinds 25 april 2015 weer te lopen.

In dat weekend hebben vier explorers van de Kizito- uit Bergen op Zoom deze hike gelopen. 

De vorige lopers die in het logboek geschreven hebben hebben dat in juli 1974 gedaan. Dus na bijna 41 jaar hebben deze vier lopers de hike volbracht en als lopers in het logboek geschreven onder de nummers 1481, 1482, 1483 en 1484.

Deze hike is ondertussen al door bijna 300 scouts gelopen. Velen liepen hem tijdens hun zomerkamp op ons terrein. De hike leidt je door een afwisselende omgeving van Nijmegen CS naar de ruine van St. Walrick. Je loopt door de oudste stad van Nederland, via de polder, de bossen bij Groesbeek naar het schitterende vennengebied van Overasselt.

We hebben de zwerfhike geheel gemoderniseerd maar ook geprobeerd de karakteristieke elementen te behouden. De zwerfhike is vooral een hike die een uitdaging biedt maar ook een hike die zich leent voor ontspanning en bezinning.  En bovenal is het een hike die door een schitterend stukje Nederland gaat. Dit gecombineerd met een sausje geschiedenis over scouting in Nederland. Inmiddels is de tocht de afgelopen jaren door al meer dan 300 mensen gelopen.
Kijk voor meer informatie op de website van St. Joristocht en schrijf je snel in om deze super gave zwerfhike te lopen. Voor meer indrukken van de tocht kun je deze ook volgen op facebook of twitter.